Tribi HolidayTribi Holiday

Curaçao

Creëer herinneringen voor het leven op één van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied, Curaçao. Relax op één van de 40 oogverblindende zandstranden. Ontdek één van het grootste cultureel erfgoed van het hele Caribische gebied. Geniet van de vele winkels die Curaçao rijk is.

Kortom boek nú jouw droomvakantie bij TRIBI HOLIDAY RENTAL.

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt.

Het gevarieerde landschap van Curaçao kan het best worden waargenomen vanuit een vliegtuig. Als je per vliegtuig aankomt, let dan op het heuvelachtige westelijke platteland, dat gedomineerd wordt door de Christoffelberg. Met zijn 375 meter is het de hoogste top van het eiland. Als je een enthousiaste wandelaar bent, dan moet je de korte, maar zware tocht naar de top beslist eens wagen.

De vegetatie van kunuku (is de algemene benaming die op de Benedenwindse Eilanden gebruikt wordt voor het landelijke gedeelte van de eilanden, gelegen buiten de dorpen of steden) bestaat voornamelijk uit verschillende soorten cactussen, laag struikgewas en lage bomen. De dividivi is één van de bekendste bomen. Aloë-soorten en agaves komen in verwilderde vorm voor. Daarnaast groeien er verschillende kruiden en komen er ook orchideeën voor.

Verder leven er op het eiland verschillende soorten hagedissen. De grootste hiervan is de groene leguaan. Deze leguanensoort komt in bijna heel Midden- en Zuid-Amerika voor. Ook leven er allerlei soorten tropische vogels en insecten. In de grotten op het eiland leeft een aantal vleermuissoorten die behalve op Curaçao en Bonaire nergens anders voorkomen.

De binnenstad is verdeeld in twee stadsdelen: Punda en Otrobanda wat in feite betekent ‘stad’ en ‘de overkant’.

Punda is meer toeristisch: er zijn meer cafés, restaurants, algemene winkels (evenals souvenirwinkels) en de architectuur ziet er modern en onderhouden uit.

Een meer authentieke kant van Curaçao vind je in Otrobanda, deze wijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De beste manier om het centrum te ontdekken is te voet, loop door de vele smalle straatjes en laat je verrassen.